Njord Gin logo

De naamgever van deze gins is de Viking god Njord. De gins zijn echt volledig handgemaakt met unieke botanicals, mout, aardappel, geduld en een flinke dosis nieuwsgierigheid.

In een 220 liter koperen pot still in het desolate hart van Jutland draait het om de essentie van een diepe, romige en complexe smaak.

Elke druppel is van de hoogste kwaliteit, elke batch zijn eigen persoonlijkheid. Het seizoen, de aarde en haar ziel zijn bepalend.

Het is de Deense natuur, gedistilleerd.

De basis alcohol wordt gedistilleerd uit aardappel of mout, aan beide distillaten worden zorgvuldig uitgezochte en geplukte botanicals toegevoegd.

Klik HIER voor alle producten van Njord Gin.

Wicked Wolf Logo

Topgin uit Exmoor (UK): Wicked Wolf Gin. Gemaakt door echtpaar Julie Heap en Pat Patel.

De 11 botanicals die gebruikt worden om deze gin te maken worden elk individueel gedistilleerd in een koperen Alembic. Deze distillaten worden vervolgens geblend tot het eindresultaat. De batches zijn zeer klein: slechts 25 liter per keer. Wicked Wolf Exmoor Gin wordt vervolgens met liefde met de hand gebotteld en gelabeld.

De gebruikte botanicals: jeneverbes, korianderzaad, kaffir limoenblad, kardemom, engelwortel, limoengras, staartpeper, hibiscus, paradijskorrel, citroen- en sinaasappelschil.

Klik HIER voor Wicked Wolf Gin.

Logo Champagne Langlet

Champagne Langlet: deze absolute klasse champagne is nu ook beschikbaar in Nederland voor de topgastronomie en thuis. Op kleine schaal, want Champagne Langlet produceert bewust geen massaproduct. De druiven komen voornamelijk uit premier cru en grand cru wijngaarden. Met respect voor de natuur, voor de rijke historie van het product, maar met beide voeten in de moderne tijd worden werkelijk prachtige champagnes gecreëerd.

Geen standaard champagne die jaar in jaar uit hetzelfde smaakt, maar een echte custom-made ervaring die recht doet aan de steeds veranderende elementen die hun invloed uitoefenen op het karakter van de champagne. Bovendien rijpen de champagnes allemaal minimaal 5 jaar, voordat ze beschikbaar komen. Geduld is werkelijk een schone zaak, het lange wachten levert namelijk een uitzonderlijk zachte en delicate bubbel op. Omdat er minimale toevoeging van suiker plaatsvindt, zijn alle champagnes “Extra Brut”, mooi droog en met behoud van eigen karakter en smaak.

Buiten Frankrijk is deze topchampagne nog nauwelijks verkrijgbaar. In Frankrijk zelf wordt Champagne Langlet zeer lovend ontvangen in bijvoorbeeld de grote sterrenzaken van Parijs (Robuchon, Taillevent, The Lancaster en Le Prince de Galles om er een paar te noemen).

Nu kunt u deze geweldige champagnes ook bestellen voor thuis: voor elke gelegenheid is er een passende fles sublieme bubbels verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Want ook dat is Champagne Langlet: topkwaliteit voor een prijs die u zal verbazen…

Klik HIER voor de cuvees van Champagne Langlet..

Groussin Cognac logo

Groussin Cognac is een van de weinige, nog overgebeleven familiebedrijven in de cognacstreek die op kleine schaal fantastische cognacs maakt voor eigen verkoop. De meeste bedrijven produceren in dienst van de grote namen. Groussin doet dat ook, maar behoudt een klein, uitzonderlijk mooi gedeelte voor zichzelf.

De cognacs van Groussin kenmerken zich door het gebruik van bijna uitsluitend gebruik te maken van eau-de-vie uit de zeer gewilde cru “Borderies”. Deze cru is de kleinste van alle crus uit de cognacstreek en de cognacs kenmerken zich door hun volle, diepe en krachtige karakter. Een schitterende, robuuste basis voor een drietal geweldige cognacs!

Klik HIER voor de cognacs van Groussin…

Piucinque Logo

Uit Italië: Three Spirits Distillery. Drie vrienden die besluiten om een volledig Italiaanse, small batch, premium gin te maken: Gin Piùcinque. Deze topgin wordt vervaardigd door een lokaal familiebedrijf dat al vele generaties lang destillaten van de allerhoogste kwaliteit produceert.

Piùcinque is een stevige gin met 47% alcohol, waarin verse salie de meest in het oog (en neus!) springende botanical is.

De gin is breed inzetbaar van een Martini tot Negroni, maar in combinatie met een premium tonic, enkele gekneusde blaadjes verse salie en wat citrus laat deze Italiaan je echt versteld staan.

Klik HIER voor de gin van Threespirits…

Bourgoin Cognac Logo

Unieke cognacs van het huis Bourgoin! Ultra kleine oplages, gebotteld direct uit speciaal geselecteerde vaten: voor de cognacliefhebber een ware en unieke smaaksensatie!

Bourgoin Cognacs uit Saint Saturnin maakt wel hele speciale cognacs! Hier wordt cognac gemaakt met absolute passie en liefde voor het land, de wijnranken, de wijn en natuurlijk voor het ambachtelijk produceren van geweldige cognacs. Origine: Fins Bois.

De nu beschikbare cognacs worden zeer zorgvuldig geselecteerd uit vaten op het familie domein. De cognacs van Bourgoin zijn puur, er wordt niet geblend, niet gefilterd, geen suiker of karamel toegevoegd en het water dat gebruikt wordt voor reductie komt uit de dorpsbron en wordt ook niet gefilterd. Cognac in zijn meest pure vorm, iets wat je zelden tegenkomt.

De bewerking vindt bij sommige edities plaats in 10 liter eikenhouten vaatjes, die voor het vullen kort gebrand zijn. Deze techniek is uniek en wordt “Micro Barrique” genoemd.

Klik HIER voor de cognacs van Bourgoin…

Vodka Bazic Logo

Uit het Duitse Hamburg komen deze geweldig gemaakt vodka’s. Gemaakt van de allerbeste Duitse tarwe, door een klein, reeds lang bestaand familiebedrijfje gemaakt, waar kwaliteit al generaties uiterst hoog in het vaandel staat.

De vodka wordt met een speciaal filter gefilterd, waardoor de smaak van de grondstof niet volledig verloren gaat. Met zeer zuiver bronwater, gewonnen in de omgeving door een non-profit organistaie, worden ook nog eens verschillende drinkwaterprojecten ondersteund.

Nog specialer is de Barrique Vodka van Bazic, deze vodka wordt enekel maanden gelagerd op wijnvaten waarin voorheen Grenache en Syrah gerijpt hebben.

Klik HIER voor de vodka’s van Bazic…

Logo Domaine à Lafitte

In de armagnacstreek is nog een klein aantal onafhankelijke familiebedrijven actief. Eén daarvan is het Domaine à Lafitte.

Dit domaine heeft zich toegelegd op het vervaardigen van vintage armagnacs uit het gebied waar de mooiste armagnacs gemaakt worden: Bas-Armagnac.

Vintage armagnacs worden alleen gemaakt in jaren van execptionele kwaliteit van de druiven, de armagnacs van Domaine à Lafiite zijn dan ook stuk voor stuk uitmuntend!

Klik HIER voor de armagnacs van à Lafitte…

Berliner Brandstifter Logo

Uit het schitterende Berlijn komt Berliner Brandstifter. Een jong en vernieuwend bedrijf, echter gestoeld op generaties ervaring, dat geweldige vodka, gin en kornbrand maakt. Alle grondstoffen die gebruikt worden komen zoveel mogelijk uit de omgeving van Berlijn.

Naar goed Duits gebruik zijn de grondstoffen uiteraard van de allerhoogste kwaliteit. Door een 7-voudig filtratieproces wordt een uiterst zuiver, maar tegelijktijd mild en “smooth” eindproduct verkregen.

De gebruikte botanicals in zowel de gin als de vodka geven een heerlijk zomerse en frisse touch.

Klik HIER voor de producten van Berliner Brandstifter…

Urium logo

Uit Spanje, Jerez de la Frontera komen de uitmuntende sherry’s van de kleine familiebodega Urium.

Op zeer kleine schaal worden hier de allermooiste sherry’s gemaakt. Alle verschillende sherrytypes worden volgens de strikte regels der kunst, zonder enige concessie, geproduceerd.

Een viertal heeft zelfs het allerhoogste prediacaat V.O.R.S. (Vinum Optimum Rare Signatum). Waar de ondergrens voor dit type topsherry 30 jaar oud is, zijn deze bij Urium al minstens 40 jaar oud.

Ook de overige sherry’s voldoen ruimschoots aan de minimaal gestelde kwaliteitseisen.

Vanwege de omvang van de bodega en de strenge regelgeving is het aanbod zeer beperkt.

BINNENKORT EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR

logo Apreval

Uit het piepkleine Pennedepie, nabij de mondaine havenstad Honfleur aan de westkust van Frankrijk komt een reeks voortreffelijke Calvados.

Deze eau de vie wordt op kleine schaal geproduceerd uit een zeventiental verschillende, biologisch geteelde appelrassen.

Naast de jongste variant (minimaal 2 jaar oud) dragen alle versies het hoogste AOC predicaat uit deze prachtige streek “Appellation Calvados Pays d’Auge Contrôlée”.

Het aanbod bestaat uit: een vijftal calvados waarvan de jongstgebruikte eau de vie minimaal 4, 10, 18, 30 of 40 jaar oud is. Ook is er een schitterende vintage calvados uit 1980.

Kleinschalige productie betekent ook een kleinschalig aanbod van deze geweldige Calvados.

BINNENKORT EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR

Dark Matter logo

Dat er in Schotland meer gemaakt wordt dan whisky bewijst onder meer Dark Matter. Sinds zij in 2015 op de markt kwamen met hun “spiced rum” hebben ze al vele (internationale) prijzen in de wacht gesleept. Deze rum wordt geheel ambachtelijk gemaakt en dat proef je! Diepgang en finesse, geen zoetige fabrieksmassa. Breed inzetbaar in bijvoorbeeld een “dark ’n stormy” maar ook geschikt als digestief na een mooie maaltijd. De gebroeders Jim en John Ewen verruilden een carrière in de olie om deze geweldige rum te realiseren, de eerste rum van Schotse bodem!

Klik HIER om naar de producten van Dark Matter te gaan…

BINNENKORT EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR

Revolte Rum logo

In Worms, Duitsland, wordt iets heel unieks gemaakt: Revolte Rum!

Meesterstoker Felix Kaltenthaler maakt hier met suikerriet molasse uit papoea Nieuw Guinea en een lokale gistcultuur een rum die inmiddels zeker niet onopgemerkt is gebleven.

Na destillatie via rectificatie rust en rijpt de rum 6 maanden op aardenwerken vaten. Vervolgens wordt de rum ongefilterd met bronwater aangevuld en op 41,5% handgebotteld.

Ook verkrijgbaar: Overproof versie, een single cask editie en een eigenzinnige Falernum.

Klik HIER om naar de producten van Revolte Rum te gaan…

BINNENKORT EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR

v

De gebroeders Havard maken al decennia de allerbeste appelciders en Calvados die je je voor kunt stellen. Zeer oude bomen die weinig vrucht dragen, puur vakmansschap en tijd zijn de factoren die deze geweldige vintage calvados maken tot een uniek product in zijn soort. De calvados van Du Tertre is zeer exclusief en wordt in uiterst beperkte oplages gemaakt. Een waar geschenk voor de echte liefhebber!

Eenmalige import van deze vintage 1997 en zeer beperkt beschikbaar. Gebotteld op vatsterkte van 50%.

Klik HIER voor de vintage calvados van Domaine du Tertre…

Bitter Union Logo

Maak je dranken gewoonweg nog beter met de bitters van Bitter Union. Op zeer kleine schaal vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten. 

De enige ingrediënten die gebruikt worden zijn kruiden, specerijen, citrusschil (vers!!) en alcohol.

Geen toegevoegde suiker, noch kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het totale productieproces per batch neemt maar liefst 6 weken in beslag. Maar het resultaat is er dan ook naar: superieure bitters met minder dan 0,5% suiker.

Simpel in gebruik, gewoon  4 a 5 druppels toevoegen. Eindeloze mogelijkheden!

 

Klik HIER voor de bitters van Bitter Union